torsdag, augusti 16, 2012

Afghaner stödjer Israels ev. attack mot IranEfter att ha läst nyheten med rubriken "Israel förberedda för 30-dagarskrig" i DN väntar Afghaner spänt på att Israel skall verkställa sin plan. Afghaner stödjer Israel i denna sakfråga och vi hoppas naturligtvis att regimen kommer att störtas och ersättas med demokratiskt valda och verklighetsförankrade ledare. 
Vi Afghaner är till och med redo att erbjuda Afghanskt territorium till en förenad attack från USA och Israel mot Iran. 

Orsaken till Afghaners stöd till Israel beror på att Iran under en längre tid har haft onda avsikter och hemlig agenda i Afghanistan. Utåt har man sagt att man är en "god" granne men har samtidigt spelat en dubbel roll där man mutat ministrar, driver media som öppet kanaliserar den iranska regimens propaganda samt skickat flera självmordsbombare till Afghanistan. Den iranska regimen stödjer och beväpnar Talibaner samt utländska grupper som huserar i Afghanistan för att kriga mot ISAF/NATO/USA/ANA. 

Den senaste blodiga självmordsbombningen som krävde 48 dödsoffer och ägde rum i förrgår har nu visat sig vara finansierad och koordinerad av den iranska regimen. Flera andra självmordsbombare som var utsända av Iran har gripits av Afghanistans säkerhetstjänst/polis där det visat sig att de gripna är Iranska medborgare. Vi Afghaner välkomnar alla som kan störta ondskans axelmakter så som Iran och Pakistan. Dessa två länder har i decennier skapat och närt terrorism och är orsaken till att fred och stabilitet inte hittar till Afghanistan. 


"Min fiendes fiende är min vän"
Det kan verka ologiskt och rent av korkat att en muslim/afghan stödjer Israel i denna sakfråga. Faktum är att jag föraktar Israel och deras barbariska krig mot Palestina mer än något annat land på denna jord. (Ni kan söka på Israel på denna blogg för att få fram mina tidigare inlägg om Israel om ni inte tror mig.) Men just nu har jag svårt att släppa att Iran så brutalt kan döda sina muslimska grannar under denna fastemånad att ordspråket: "Min fiendes fiende är min vän." får stå högre idag. Jag har inget emot Iranier eller Pakistanier som folk men ländernas ledning behöver få smaka på vad det innebär att vara i krig.  Jag har även tidigare i denna blogg skrivit om mitt förakt och avsky mot invasionen av Afghanistan av USA och är fortfarande emot USA's invasion. Att vara muslim och Afghan och önska att Israel bör bomba Iran är inte förenligt, men mitt hat och bestörtning över den Iranska attacken i förrgår i Nimroz gör att just nu skiter jag i vem som bombar Iran, bara någon gör det. 


AB | DN | SvD | SR8 kommentarer:

Historisk ironi sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Mathias Strandh sa...

Iran är det land som har tagit emot mest flyktingar från det söndersargade Afghanistan. Det rör sig om ett par miljoner Afghaner som jobbar och lever på Irans mark.

Iran är dessutom det enda landet som har bistått med vaccinering av miljontals Afghaner. En grundläggande uppgift som landet själv inte har klarat av.

Större delen av Europas narkotika kommer från Afghanistan som i huvuddel transporteras genom Iran. Något som många Iranska gränsvakter har fått sätta sina liv på spel kring.

Så frågan är, vem är du(!?) som o ena sidan tar bort alla kommentarer under ditt dryga inlägg men som framförallt inte har någon koll på vem som faktiskt direkt hjälper dina landsmän?

Greger Jansson sa...

Mathias Strand: Även Sovjet tog emot tiotusentals afghanska flyktingar under kriget mot Afghanistan, ett invasionskrig som Sovjet själv inlett. Gjorde det Sovjet till en god granne? ICKE!

Iran spelar ett fult spel här och jag ser gärna att den fascistiska regimen i Teheran blir avsatt.

Anonym sa...

Lägg ner dina lögner, jag är från Afghanistan men skulle aldrig vilja sina mina iranska bröder och systrar dö.
Du kan inte vara från afghanistan eftersom du borde veta bättre hur mycket Iran har ställt upp för oss, för i helvete all vår skolbudget skickas från Iran, skolböcker lärare....
Du får säkert lön från Israel

Anonym sa...

Iran hjälper bara Hazara ensamkommande flykting vuxna. De vill att hazara skall shia ihjäl Afghanistan med ahlal al bayt. Bara hazara fick komma till Iran som flyktingar men skickades iväg till Sverige sedan som barn. Säg till dina iranska bröder och systrar att inte skicka självmordsbombare till Afghanistan. Böcker och propaganda samt shiiite skickar skickar de till hazara. Har du sett Iran skicka böcker på Pashto till Afghanistan?

Ali Hossein Alireza sa...

Iran är som bajsflugor som lägger sig i allt. Marg ba Iraniska e sigha e koskesh. Marg ba shia shal.