tisdag, maj 03, 2011

Pakistan beskyddade Osama bin Laden

Jag har tidigare gått ut med att det är uppenbart att Pakistan huserar Osama bin Laden inne i Pakistan. Men jag kunde aldrig i min vildaste fantasi ana att Pakistan skulle vara så dumma att man gömde Osama bin Laden inne i Islamabad, närmare bestämt nära en militärbas i Abbottabad.
Det spelar ingen roll hur oskyldiga Pakistan utger sig för att vara för tillfället och att de inte haft någon aning om att Osama bin Laden byggt ett fort för flera miljoner dollar. Vem försöker Pakistan lura genom att spela som offer för terrorism och helt ovetande att Osama bin Laden slagit sig till ro i utkanterna av Islamabad? ISI som är Pakistans underrättelsetjänst måste ta oss alla för idioter som tror sig komma undan med detta. Ögonvittnen gör gällande att Pakistansk militär bevakade Osama’s boning och att det var Pakistans egen militär som sköt ner en av de störtade Amerikanska helikoptrarna med raketgevär.  

Kravet på både USA och Pakistan borde nu vara att lägga alla kort på bordet om hur Osama kunde gömma sig i Islamabad i 10 år och varför dessa två stater ger olika förklaringar till hur operationen genomfördes.  Obama sade i sitt tal till nationen att operationen skedde i samråd med Pakistan medan Asif Zardari gått ut med att Pakistan inte hade någon aning om att Amerikaner skulle slå till mot denna byggnad.
Min teori är att USA försöker framställa Pakistan i bästa dagar trots att det är uppenbart för alla att Pakistan är den stat som både skapat Talibaner och samtidigt tränat och huserat dessa för att sedan skicka de vidare till Afghanistan.  Någon kamp mot terrorism har dessvärre inte Pakistan ägnat sig åt utan tvärtom har man fortsatt att ge dessa terrorister fristad inne i Pakistan.

Var tror ni Mullah Omar och övriga Talibanska toppfigurer huserar? Min gissning är i staden Karachi. Pakistanska underrättelsetjänsten har som huvudmål att skapa destabilitet i regionen och gör allt i sin makt att se till att Afghanistan inte får någon stabilitet. Risken som Pakistan ser med ett stabilt Afghanistan är ”Durrand uppgörelsen”, som innebär att halva Pakistan enligt kontrakt tillhör Afghanistan och skulle återgått till Afghanistan i början av 90-talet. Men eftersom det rådde inbördeskrig i Afghanistan har man haft egna problem och inte kunnat göra anspråk på ”Pashtunistan”.  Kontraktet är av samma karaktär som tecknades mellan Britterna och Kina gällande Hong Kong.

Väst borde därför få upp ögonen på Pakistan och ställa hårdare krav på att redovisa vad som gjorts och vad som görs för att förhindra terroristläger i Pakistan och att skicka över Talibansoldater och självmordsbombare till Afghanistan.

Helst borde USA överta de kärnvapen som Pakistan äger och bestraffa landet genom hårdare sanktioner för att stabilisera regionen.

Hursomhelst så är Osama bin Ladens död inne i Pakistan en stor skam för Pakistan och ISI.

0 kommentarer: