tisdag, augusti 31, 2010

Rasism 2.0 och islamhetsen

I dagens samhälle råder det ett islamhets runt om i världen. Man bränner Koranen på bokbål i USA. Det demonstreras och drivs kampanjer mot islam och muslimer gällande "Ground Zero Mosque". Politiker har gett sig in för att spä på hetsjakten på muslimer och Islam.

Här i Sverige råder liknande disskusionner och Sverigedemokraterna har spenderat 1.5 miljoner på att ta fram en kampanjfilm som skulle h a visats på TV4 där burkaklädda muslimska kvinnor jagar ikapp en äldre dam med rullator. Islam är det nya skällsordet och syndabocken för allt ont som väst har drabbats av. Folkpartiet eldar på där petitesser som burkaförbud disskutteras på dagordningen som om det vore valets huvudfråga. Massmedia har en avgörande roll i hur styrningen av islamofobin och hetsen mot muslimer får fortgå.

Ett bevis på detta gjordes av den norks studenten Hamzah Rajpoot som gjorde ett test. Han tog en av många, många nätkommentarer där islam beskrivs som «diabolisk» och publicerade den på tidningen Aftenpostens sajt. Han bytte dock ut islam och muslimer mot judendom och judar. Resultatet blev att hans kommentarer raderades han spärrades av från sidan. Detta är tydliga tecken på hur hetsjakten mot islam och muslimer kan få fortgå med hjälp av yttrandefriheten som gäller för ena parten men inte den andra. Spelreglerna har förändrats och massmedia är bland de största skurkarna i detta.

0 kommentarer: