fredag, augusti 27, 2010

Det börjar visst hända saker i Afghanistan

Den senaste tiden har fler incidenter runt om i Afghanistan pekat på en klar ökning av Talibanernas närvaro i princip hela Afghanistan. Den korrupta regeringen med Norra Alliansen som huvudskurkar har inte kunna skapa stabilitet eller förbättring för landets befolkning. Istället har de ägnat sin tid till att fylla sina fickor med donerade pengar. Pallar med dollarsedlar har vid flera tillfällen lastats av i Dubai för säkra sina nya tillgångar.

Fler och fler länder har börjat inse att det går inte att vinna ett krig mot Afghanerna då dessa är födda med krig och kan inget annat än att kriga. Talibanernas operationer i södra Afghanistan har lett till att flera amerikanska baser har fått stänga ner. Trupper har flugits ut med helikoptrar då de varit so illa isolerade att landsväg var inte att överväga.
Länder som Nederländerna och nu senast Sverige har börjat diskutera om att ta hem sina trupper. Ingen har lyckats knäcka det Afghanska folket och dess självständighet. Ondskans axelmantel Iran och nyligen Guds bestraffade Pakistan har på alla sätt och viss försökt att sätta käppar i hjulet för Afghanistan. De finansierar och tränar dessa självmordsbombare för att göra livet surt för vanliga Afghaner. När skall världen förstå Pakistans och Irans inblandning i Afghanistan och pressa dessa länder med ännu hårdare sanktioner?

0 kommentarer: