tisdag, juni 12, 2007

Svettigt värre

Den senaste veckan har varit väldigt varm. Vi har haft temperaturer över 30 grader och ibland har det varit lite för mycket av det goda. Hemskast är det när man befinner sig på jobbet där solen steker på under hela dagen. Man kan inte öppna fönsterrutan då ett myller av folk rör sig utanför och latté morsor sitter med sina skrikiga ungar rakt nedanför på uteserveringar som poppat upp som ogräs. Om man nu ändå skulle öppna fönsterrutan så kan man inte prata i telefonen då det knappt hörs något i luren. Oturligt nog så har studenterna kört runt i sina flak med alldeles för hög musik och gapandes som djurtransporter till slakteriet.

Hettan har tärt hårt och orken och arbetsviljan sjunkit som sten. Väl hemma har man inte kunnat göra annat än ligga som ett lik på soffan trots att sonen drar i en för att man skall gå ut och spela boll med honom. Det går ju inte att ta ut ungarna då de skulle stekas i hettan eller få solsting. Väl kl 19:00 kan det finnas utrymme att ta dem ut då solen inte är lika intensiv som under resten av dagen.

Jag vet inte varför jag reagerar så starkt på värmen här i Sverige men jag har varit utomlands i tex. Pakistan och Indien där temperaturen kan stiga över 40 grader. Hettan där är mer fuktig och inte lika intensiv och djävlig som här i Sverige. Det kan man även se på grönskan runt omkring som påverkas direkt efter några dagars värme. Gräset är torrt som snus och det varnas i massmedian om risk för gräs och skogsbränder.

0 kommentarer: