onsdag, juni 13, 2007

Klocktjuven fast

Nu har det äntligen löst sig gällande Bush's klocka. Det var han själv som tog av sig den och gav den till en av sina livvakter. Men tyvärr så är skadan redan skedd. Albaner har på falska grunder blivit anklagade som ficktjuvar.

Sanningen om Bushs klocka
Presidenten tog själv av sig klockan under kramkalaset i Albanien
Det albanska folket anklagas – helt orättfärdigt – för tjuvaktighet av medier världen över.
Anledningen är att George W. Bush klocka mystiskt ”försvann” när han skakade händer och kramade om folk vid ett besök i Fushe Kruje, utanför Tirana i går.
Men här är sanningen.
Folk greppade tag om hans händer och handleder och kramade entusistiskt om presidenten. På bilderna var presidentens tunna boettklocka först på hans handled. Sedan var den vips borta.

Tog av den själv
Medier över hela världen drog i går och i dag slutsatsen att en fingerfärdig ficktjuv varit framme. Men det visar sig nu vara helt felaktigt.
På rörliga bilder som Reuters kommit över ser man tydligt hur presidenten – diskret och smidigt – själv tar av sig klockan och lämnar över den till en av de många livvakter som stod bakom och vid sidan av presidenten.
Uppenbarligen har Bush varit med förr, och ville kanske inte riskera sitt armbandsur.
Redan i går tillbakavisades påståendet att Bush hade blivit rånad.

"Inte sant"
Det är absolut inte sant, sade en tjänsteman på den amerikanska ambassaden i Tirana.
Någon förklaring gavs dock inte. Kanske det ansågs lite pinsamt att presidenten misstänkte att hans klocka kanske skulle kunna ”komma bort” i stöket.
Det albanska folket blev nu istället uthängda som klocktjuvar.
Orättfärdigt, visar det sig.

Källa: Aftonbladet

0 kommentarer: