tisdag, juni 19, 2007

Kampen mellan det goda och det onda

Surfar man runt på nätet bland de olika politiska blogarna märker man snart att kategorin är uppdelad i två olika läger. Det är antingen vänstervridna blogar som antingen öppet eller förtäckt stöder palestiniernas kamp och så har vi blogar som är högervridna och spyr galla över palestinierna och allt som har med Islam att göra. Detta gör att de stöder Israel i kampen mot Islam.

Man kan fråga sig varför detta är så? För visst är det så att normalt begåvade och sunda människor med någon form av samvete kämpar för de fattigas och utslagnas sida. För visst står det i både i Toran, Bibeln och Koranen att allmossa skall skänkas till den utslagne och fattige. Konflikten i mellanöstern må vara komplicerad men att se det med ”mänskliga” ögon och se sanningen i vitöga kan inte vara så svårt. En jämförelse mellan hur Israelerna har det med Palestinierna kan väl inte ha undgått någon. Något mer orättvisst kan väl inte vara mer uppenbart? Kampen mellan de utslagna och förtryckarna går inte ens att mäta på någon skala.
Kampen mellan det goda och det onda är given ur ett humant perspektiv.
Trots detta verkar det som att väldigt många har ställt sig på de ondas sida. De som blundar för sanningen och rättvisan. De som inget samvete eller medkänsla för de fattiges och utslagnes sida har.

Blogare som öppet visar sin sympati för en stat som dels har utrotat en nation och är på god väg att eliminera en befolkning. Blogare som stödjer en förtryckarnation som dagligen förnedrar mänskligheten. Där konventioner åsidosätts helt och där mänskliga rättigheter inte existerar. Där apartheid i Sydafrika inte ens går att jämföra med det som sker i mellanöstern idag. Varför är vi likgiltiga och varför stödja en stat som denna?

Jag vet inte men uppenbarligen tror jag att detta bottnar i Islamhat och kanske är detta den nya formen av korståg där man genom sina osanna åsikter krigar mot allt och alla som står på Islams sida. För varför värdesätter man annars ena människans liv högre än den andres? Uppenbarligen är vi alla människor inte lika mycket värda? Varför kämpar man inte för rättvisan och jämlikhet oavsett religion eller nationalitet?

Det skulle vara intressant att läsa lite mer om varför Fredrick Federly och Dick Erixon mfl. tar parti för Israel? Är det verkligen bara för att extrema islamister och självmordsbombare hotar Israeler? För visst hotar dessa extremister även Palestinier och saboterar för alla som bor i regionen?

Det vore även intressant att läsa om varför de olika dagstidningar med olika politiska åsikter tar parti antingen för Israel eller för Palestiniernas sak?

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , ,

0 kommentarer: