onsdag, juni 13, 2007

Albaner är tjuvar?


Under statsbesöket i Albanien i söndags mötte George W. Bush folkhavet. Med klockan på armen. Men tevebilder, som den italienska tidningen la Repubblica publicerar på sin hemsida, visar att när Bush väl lämnade folkhavet var klockan borta. Frågan är: vart tog klockan vägen?


Albaner kanske har ett dåligt rykte redan men det blev inte bättre under Bush besök. Många av mina vänner från balkan pratade mycket skit om Albaner och var allmänt fördomsfulla. De påpekade ofta att Albaner är kända för att stjäla och när jag läste nyheten om Bush's klock som försvann kom jag att tänka på att massmedia spär på fördomarna och pekar ut alla Albaner som tjuvar.

3 kommentarer:

Anonym sa...

är själv alban och jobbat i en affär vid sidan av mina högskolstudier...
under den tiden har inte en enda alban eller andra som brukar lätt identifieras som kriminella etc. stjält, de brukar i onödan bli övervakade o ibland tom förföljda trots att det gång på gång ÄR andra som man minst annar som STJÄL...
FÖRDOMAR GÖR MÄNNISKOR BLINDA
men förstår att människor får sådana uppfattningar när nazister lägger så mkt tid på att sprida vidare all info som kan klandra invandrare bland annat då albaner...hade varit kul för växlingens skull om de vissade siffror på hur många miljoner/miljarder kroner invandrare betalar i skatt varje år

Anonym sa...

Tycker själv det är ganska roligt när man läser sånt här shit...
Peka ut invandrare hur mkt ni vill ,men alla vet att sanningen är att svenskarna är inte bättre än oss alls. Det spelar väl ingen roll vart man kommer ifrån om man stjäl eller misshandlar eller vad det nu kan vara?
Jag förstår mig inte på all dess rasism som existerar. Titta omkring och sluta ha fördomar och tro på skitsnack. Öppna ögonen och peka inte ut nån som skyldig när ni inte har bevis.
Förresten.. Bush hade tagit bort klockan själv. Sa han själv sedan i nyheterna. Anklaga inte albanerna för stöld, bara för ni inte har något annat att göra.

Anonym sa...

hahaha ska jag vara ärlig så har jag sen jag var liten alltid hört att zigernare och serber är tjuvar...hmm undra varför?? ja just det dom har ju försökt stjäla allt från oss..och försöker det fortfarande...Vårat territorium...Som tur är har vi Albanien och Kosova..har vi tur får vi lite emr av våra marker tillbaka av alal TJUVAR...sen snatteri finns överallt brorsaaaan... det har inget med nationalitet o göra..känner föresten lite serber som säljer stöldgods..Armani, DG, Chanel vilket?.hör av er om ni behöver nåt..:P