torsdag, maj 24, 2007

Indsik Afghan?

Inte långt kvar till döden känns det som idag. Jag somnade först strax efter fyra på morgonen då jag hostat halva natten. S sprang ner och hämtade hostmedicin för att inte väcka knattarna som sover i vårt rum. Det var väldigt tungt att ta sig upp på morgonen för att bege sig till jobbet.

Under lunchen provade vi en nyöppnad indisk restaurang som visade sig ägas av Afghaner. Först frågade min kollega om de hade Halal kött? Ägaren tittade fundersamt på min kollega och framförde att allt de säljer är Halal. När jag väl beställde Chicken Tandoori frågade jag ytterligare om det verkligen var Halal? Jag frågade även var han kom ifrån. Han viskade väldigt tyst att han var Afghan för att inte väcka uppmärksamhet i restaurangen. Han ville väl inte avslöja att han inte var indier. Han var från Mazar-e-Sharif och pratade persiska vilket jag inte kan prata flytande.
Maten var väl OK men inte direkt en 10-poängare. Får väl prova dem igen lite längre fram.

Annars har min röst blivit väldigt grov pga. hostattackerna och ibland känns det som att man skrämmer folk man ringer till. Får försöka att undvika ringa under resten av dagen om det går.

0 kommentarer: